SPO Niš uz Vuka Draškovića

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2017, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO Niš uz Vuka Draškovića

Nakon što je nekoliko visokih funkcionera Srpskog pokreta obnove napustilo stranku, jer im je navodno “dozlogrdilo ponašanje lidera stranke Vuka Draškovića”, niški odbor SPO dao je punu podršku predsedniku svoje partije.

Kako se navodi u saopštenju, oni kažu da se radi o sitnim ličnim interesima koji razbijaju jedinstvo stranke i pozivaju sve aktere da “obustave dalje aktivnosti na rušenju ugleda stranke”.

Srpski pokret obnove bio je i ostao pokretačka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << snaga demokratskih promena i baštinik evropskih i hrišćanskih vrednosti srpskog naroda, zbog čega pozivamo članstvo da ne naseda na ovakve besramne pokušaje destabilizacije stranke, a čiji je krajnji cilj njeno gašenje i nestanak sa političke scene - stoji u saopštenju koje je potpisao Goran Milosavljević, v.d. predsednika GO.

Dodaju i da ovo nije prvi put da se SPO i Vuk Drašković nalaze na udaru različitih grupa unutar i izvan SPO, ali veruju da će organi stranke “mudrim odlukama očuvati jedinstvo i program stranke”.

Podsetimo, tokom vikenda su svoj odlazak iz SPO obelodanili potpredsednici Žika Gojković, Mirko Čikiriz i Zoran Milenković, član Predsedništva Vladimir Jelić i članovi Izvršnog odbora Nenad Tomašević, Goran Ivančević, Slavoljub Ivković, Boban Tolić i Dragan Vlatković.

Zamerke su pre svega upućene ka kritikama Draškovića prema radu pojedinih funkcionera SNS sa kojima je SPO u koaliciji. Takođe, kažu i da je bilo “povreda stranačkih načela” kao što su distanciranja od monarhije, Ravne gore, ali i najpogrdnije reči prema SPC i konstantno isticanje srpskih zločina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.