SDS: Porezi švedski, a standard srpski

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2015, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Porezi švedski, a standard srpski

Nameti građanima na ime poreza na imovinu su previsoki, a pored toga i zakasneli što sve dovodi u nezavidan položaj, kažu niškom odboru Socijaldemokratske stranke.

Nišlije su konačno počele da dobijaju račune za plaćanje poreza na imovinu, a kako kažu u SDS cifre na računima su veoma vioske za standard građana.

Rešenja za porez morala su na pravedniji način da sagledaju imovinu naših sugrađana i na pravičniji način da budu napravljena. Nije realno da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se građanima iskazuju iznosi za porez kao da žive u Švedskoj, a zapravo su u Republici Srbiji - rekao je Boban Mihajlović, odbornik SDS.

Pored toga, Mihajlović pita i zašto su rešenja kasnila u upozorava na sankcije koje mogu da iziskuju dodatne troškove od građana.

Za svako kašnjenje za plaćanje poreza predviđene su drakonske kazne i pitamo se da li će građani moći da izmiruju znatno uvećane poreske obaveze, a da pritom izbegnu mogućnost da budu kažnjeni. Podsećam da neblagovremeno plaćanje poreza povlači kaznu od 50.000 dinara - rekao je Mihajlović.

Boban Mihajlović rekao je da će poslanici Socijaldemokratske stranke tražiti izmene Zakona o porezu na imovinu kako bi ovaj namet građanima bio prihvatljiviji.

Tražićemo da se rešenja za 2015. ponište i da se izdaju druga kako bi građani mogli da izmire svoje obaveze za porez. Tražićemo i da visina poreza, razlika iz jedne u drugu godinu ne sme da bude veća od 8% i to je neki standard i u EU - rekao je Mihajlović.

Ukoliko do izmena ne dođe Mihajlović kaže da bi to moglo da stvori velike probleme građanima “na duži period”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.