Ryanair leti od Niša do Berlina

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ryanair" leti od Niša do Berlina

Irska “low cost” avio-kompanija "Rayanair" od 4. septembra uvodi liniju sa niškog aerodroma. Avioni ove kompanije leteće iz Niša do Berlina i nazad.

Letovi će se odvijati dva puta nedeljno - četvrtkom i nedeljom, najavila je danas u Nišu Chiara Rivara iz kompanije "Rayanair".

Početna cena karte u jednom smeru je 24,99 evra.

Ova cena karte važi do sledeće srede u ponoć i za putovanja u periodu od septembra do novembra - kaže Rivara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
O cenama nakon toga predstavnici “Rayanair”-a nisu mogli da govore, ali kažu da su među najjeftinijima u Evropi i da su najskuplje karte u jednom pravcu pedesetak evra.

Predstavnica irske kompanije najavila novu liniju u Gradskoj kući u Nišu; foto: JV

Srbija je 32. destinacija iz koje posluje ova kompanija iz Irske, a svoje baze ima u 84 zemlje sveta
. U prošloj godini prevezli su 113 miliona putnika, a u svojoj floti imaju 330 aviona tipa Boing 737, prosečne starosti 5 godina, što ih, kako kaže Rivara, čini najmlađom flotom u Evropi.

Ideja je da do 2024. godine naša flota broji 520 aviona, a putnici iz Srbije već mogu da očekuju poboljšane enterijere aviona i nove uniforme našeg osoblja - kaže Rivara.

Očekuju da u prvoj godini na liniji od Niša do Berlina prevezu 30.000 putnika, a kako kaže Luiz Fernandez koji je u “Ryanair”-u zadužen za nove linije, otvoreni su i za nove rute iz Srbije.

Mi smo 3 godine analizirali nove aerodrome sa kojih ćemo da letimo i kada se odlučimo za neki, kako što je u ovom slučaju Niš, mi imamo ideju da tu razvijamo biznis i napredujemo u narednih 5 ili 10 godina - kaže Fernandez.

Zasada nije govorio o novim gradovima, ali je na pitanja prisutnih u Gradskoj kući rekao da će rado razmotriti svaku destinaciju, pa i letove ka Limasolu i Solunu za koje su se pojedini interesovali.

Uspostavljanjem linije sa niškog Aerodroma "Konstantin Veliki" ova niskotarifna kompanija iz Irske po prvi put će leteti iz naše zemlje, a gradonačelnik Niša Zoran Perišić kaže da niška vazdušna luka kreće ka putu samoodrživosti.

Ovo je četvrta destinacija iz Niša ka Evropi i idemo ka onom prvom cilju koji smo postavili, a to je 100.000 putnika na godišnjem nivou i taj cilj je izvestan i dostižan. Aerodrom može i želi da funkcioniše drugačije i zahvaljujem “Ryanair”-u što su odlučili da dođu u naš grad. Neće se pokajati - rekao je Perišić.

Podsetimo, sa niškog Aerodorma “Konstantin Veliki” već saobraćaju avioni “WizzAir”-a ka Bazelu i Malmeu, a od 20. avgusta i prema Dortmundu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Letovi iz Niša za Berlin od septembra

Izvor: NiskeVesti.rs, 20.Apr.2016

Sa niškog aerodroma od 4. septembra kreću letovi za Berlin, dva puta nedeljno - četvrtkom i nedeljom. Sa "Konstantina Velikog" leteće avioni irske niskotarifne kompanije Ryanair, što su ujedno i njihovi prvi letovi iz Srbije.. . Početna cena karata za povratne letove od septembra do novembra...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.