Ružić u Nišu: Inspektorima veće plate za 20%

Izvor: JužneVesti.com, 21.Sep.2017, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić u Nišu: Inspektorima veće plate za 20%

Dok premijerka Ana Brnabić tvrdi da još pregovara sa MMF-om da li će i koliko plate u javnom sektoru biti povećane, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić najavio je povećanje od 20% za inspektore koji imaju prekovremeni rad.

Ružić je u posledna 2 meseca nekoliko puta posvetio posebnu pažnju poslu inspektora. Iako je naveo da je potrebno da se smanji broj zaposlenih u javnoj upravi, krajem jula u Nišu je istakao da je ovom delu Srbije manjak inspektora, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a sredinom septembra pohvalio je njihov rad kao ključan u borbi protiv sive ekonomije.

U Nišu je ministar još jednom naglasio “težinu i odgovornost njihovog posla” i “potrebu” da za to budu adekvatno nagrađeni.

Njihov status je nezavidan, doneli smo odluku da kroz Zakon o platama inspektorima koji imaju prekovremeni rad, otežane uslove rada mogu da dobiju do 20% povećanja plata. Po meni, to je dobar prvi korak da bi njihov položaj bio bolji jer nose veliku odgovornost, a čak su i često fizički napadani - kaže Ružić.

Dodao je i da su inspektori od 2006. uvek prvi kada su u pitanju smanjenja i prava i plata.

Ministar Ružić još jednom je istakao da treba biti smanjen broj zaposlenih u javnom sektoru, ali nije želeo da upotrebi reč “otpuštanje”, čak ni “racionalizacija”, već je sada uveo u trend “optimizaciju”.

Predsednica Vlade Ana Brnabić nijednom do sada nije izašla sa konkretnim brojkama o većim prihodima onih koji primaju plate iz budžeta, pa ostaje da se vidi čija će biti poslednja reč - premijerke, Ružića, MMF -a ili nekog četvrtog.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Brnabić: Ne strepim zbog manjeg rasta BDP-a, ima mogućnosti za veće plate i penzije, jer je budžet stabilan

Izvor: Blic, 21.Sep.2017

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je rekla da ne strepi zbog usporenog rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) jer su svi ostali ekonomski pokazatelji i dalje jako dobri i da ima mogućnosti za povećanje penzija i plata u javnom sektoru...- Ne bih umanjivala značaj stagnacije BDP-a, nije mi lako, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.