Ruska strana najavljuje razvoj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Maj.2021, 18:17

Ruska strana najavljuje razvoj Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu

Da će Ministarstvo na čijem je on čelu i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, rekao je, saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova, Jevgenij Žiničev, ruski ministar za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda.

On je rekao da je to ministarstvo uvek spremno da podeli iskustva koja predstavljaju interes za srpsku stranu, a njihovi stručnjaci će uvek pomoći srpskim partnerima u slučaju vanrednih situacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Srpsko-ruski humanitarni centar redovno pruža praktičnu podršku srpskim kolegama u otklanjanju posledica vanrednih situacija. Ministarstvo će i dalje razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar koji je najveća i jedinstvena institucija tog tipa na Balkanu - rekao je on.

Povod za ovu izjavu bila je poseta ministra policije Aleksandra Vulina koji se sastao sa njim, a Vulin je rekao da je dogovoren nastavak saradnje i novi projekti koji treba da doprinesu većoj spremnosti i preventivnom delovanju u slučaju vanrednih situacija.

Dogovorili smo se i da u našu zemlju dođu stručnjaci Ministarstva za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda i provere koliko su naše zgrade otporne na zemljotrese - najavio je Vulin.

Podsetimo, Niš je zahvaljujući Centru koji je otvoren 2012. godine, a koji je smešten u blizini niškog aerodroma i auto-puta, postao poprište geopolitičkog “obaranja ruku” Istoka i Zapada.

Srbija se godinama nalazi u (ne)diplomatskoj “unakrsnoj vatri” SAD i Rusije, ali je, bar po reakcijama zvaničnika u skorije vreme, ta tema utihnula.

Ranije su pljuštale optužbe sa Zapada da je spasilački Ruski centar samo paravan, na šta su Rusi uzvraćali da je to apsurdno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.