Romi bez struje iz Niša opet protestovali u Beogradu i pregovarali sa Ministarstvom, nadaju se rešenju

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2022, 21:34

Romi bez struje iz Niša opet protestovali u Beogradu i pregovarali sa Ministarstvom, nadaju se rešenju

Romi iz niškog naselja 12. februar, koji više od sedam meseci žive bez struje, ponovo su protestovali ispred Ministarstva rudarstva i energetike u Beogradu. Iz Pokreta “Opre Roma”, koji ih od početka podržava, kažu da je ministarka Dubravka Đedović pokrenula proces priključenja struje i da sada ima nade za brzo rešenje.

foto: Pokret "Opre Roma"Kako navode iz “Opre Roma”, meštani su spremni da preuzmu svoj deo odgovornosti u rešavanju problema, a Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je pokazalo veću otvorenost i konstruktivnost u pregovorima.

Protest je organizovan kao odgovor građana na nečinjenje Ministarstva rudarstva i energetike po pitanju slučaja u kome 24 porodice žive već sedam meseci bez električne energije. U vreme najveće energetske krize i nadolazeće zime, 24 porodice, sa bolesnima i decom, u centru Niša, nemaju ni apsolutni minimum standarda za život - kažu iz Pokreta.

foto: Pokret "Opre Roma"Napominju da će nastaviti da prate da li Ministarstvo ispunjava obećanje sve dok struja ne dođe u naselje.

Podsetimo, oni su već protestovali ispred Ministarstva u Beogradu, pa su tu odgovor čekali cele noći i planirali da ostanu i duže, ali je jednom muškarcu pozlilo, pa su prekinuli štrajk.

foto: Pokret "Opre Roma"Iz Ministarstva su naveli da je struja isključena zbog dugova i da je zbog neovlašćene potrošnje pokrenut krivični postupak, ali da rade na nalaženju zakonitog rešenja jer dolazi zima.

Romi su 10. oktobra prvi put izašli iz mraka i protestom u Nišu zahtevali od nadležnih da dobiju struju. Nekoliko dana kasnije upali su u Gradsku kuću, kada je i dogovoren sastanak sa ministarkom. Nakon toga, proteste su “preselili” u Beograd.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.