Rekordni putnik poleteo sa niškog Aerodroma, Sotirovski kaže - dokaz da je opravdano predat državi

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2023, 23:49

Rekordni putnik poleteo sa niškog Aerodroma, Sotirovski kaže - dokaz da je opravdano predat državi

Danas je sa Aerodroma “Konstantin Veliki” u Nišu letom za Ljubljanu ispraćen rekordni 422.256-ti putnik ove godine. Reč je o Danici Mihajlović iz Svrljiga, koja prvi put leti. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski to ocenjuje kao dokaz da je odluka od pre pet godina da država preuzme nišku vazdušnu luku opravdana.

Tako je oboren rekord iz 2019. godine, a rekordna putnica dobila je kartu za destinaciju po izboru od AirSerbia-e, kao i nagrade od samog Aerodroma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Zahvalna sam za sve poklone i karte. Želela bih da se otvori još puno linija, još neke destinacije koje trenutno nemamo i svima bih poželela sreću koju ja imam danas - kaže Danica.

Direktor Aerodroma u Nišu Mihajlo Zdravković navodi da oboren rekord pokazuje da je niška vazdušna luka na pravom putu.

To pokazuje i da ima potencijala i da ulaganja koja država sprovodi kroz Vladu Republike Srbije, kroz Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja, jesu opravdane i da će tek njihovom realizacijom doći do još boljeg rasta - navodi direktor.

Ovaj rekord dokaz je da je odluka iz 2018. godine da država preuzme niški Aerodrom bila opravdana rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i dodala da teže milionskom putniku.

Niški Aerodrom ima sedam linija, od kojih pet redovnih i dve sezonske.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

„Pink slika sveta prikriva realnost, naročito pred izbore“: Šta se krije iza tvrdnje vlasti o rekordnom prometu aerodroma u Nišu nakon njegovog podržavljenja?

Izvor: Danas, 06.Dec.2023, 19:17

Aerodrom u Nišu ubeležio je 422.256. putnika, što je rekordni broj poslednjih godina, saopštili su juče predstavnici gradske vlasti i te vazdušne luke, uz još jednom ponovljenu ocenu da je njeno besplatno ustupanje Republici od strane Grada pre pet godina bila "dobra i opravdana odluka".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.