Reketirali i maltretirali maloletnike

Izvor: NTV.rs, 25.Mar.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reketirali i maltretirali maloletnike

Policijski službenici uhapsili su danas Nikolu A. (1992), Lazara K. (1995) i Martina I. (1991), svu trojicu iz Niša, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo iznude i doneli im rešenje o zadržavanju do 48 sati.
Postoje osnovi sumnje da su Nikola A. i Lazar K. oko mesec dana, pretili i potraživali, na ime nepostojećeg duga, 100 evra od sedamnaestogodišnjaka iz Niša.
Osumnjičeni su oštećenom maloletniku dali rok da do 23. marta spremi novac ili će mu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << u protivnom, razbiti glavu i zapretili mu da im za svaki dan čekanja isplati po 50 evra.
Dvadeset trećeg marta oko 22 časa, Nikola A. i Lazar K. su odvukli sedamnaestogodišnjaka na prostor iza pantelejskog groblja u Nišu i nemilice ga udarali i šutirali. Od zadobijenih udaraca oštećeni maloletnik je dva puta gubio svest, da bi ga na kraju u besvesnom stanju, svukli do gole kože i ostavili na poljani.
Takođe, postoje osnovi sumnje da su Nikola A. i Martin I. u periodu od februara 2013. do februara 2014.godine, izvršili krivično deo iznude, na štetu šesnaestogodišnjaka iz Niša. Osumnjičeni su oštećenom upućivali pretnje i potraživali nepostojeći dug u iznosu od 200 evra, da bi mu u toku februara, Nikola A. uz upotrebu fizičke sile naneo vidne povrede po glavi i telu.
U oba slučaja oštećeni maloletnici su zadobili lake telesne povrede. Po isteku mere zadržavanja osumnjičeni će sa krivičnom prijavom biti sprovedeni u nadležno tužilaštvo.
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Maloletnika svukli golog na starom groblju

Izvor: Blic, 25.Mar.2014

NIŠ - Nikola A. (22), Lazar K. (19) i Martin I. (23), sva trojica iz Niša, uhapšeni su zbog sumnje da su od maloletnika iznuđivali novac. Nikola A. i Lazar K. Su u periodu od mesec dana pretili i potraživali 100 evra od jednog sedamaestogodišnjaka na ime nepostojećeg duga. ..Oni su maloletniku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.