Raspisan poziv za stipendiranje talentovanih studenata i srednjoškolaca u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2023, 12:08

Raspisan poziv za stipendiranje talentovanih studenata i srednjoškolaca u Nišu

Talentovani studenti i srednjoškolci iz Niša mogu do 20. februara da se prijave za gradsku stipendiju, koju će primati kroz 12 rata. Iz Grada nisu naveli iznos stipendije, već je istaknuto da će visina biti tek određena, u zavisnosti od raspoloživog novca u budžetu.

Mogu se prijaviti oni koji su postigli zapažene rezultate u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umetnosti i sporta.

Neki od uslova su da kandidat ima državljanstvo Srbije, prebivalište ili boravište >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu, da nije u radnom odnosu i da ne prima stipendiju po nekom drugom osnovu.

Srednjoškolci treba da imaju prosek minimum 4,5 i da su najmanje jednom u poslednje tri godine osvojili jednu od prve tri nagrade na republičkim ili međunarodnim takmičenjima.

Kada je reč o studentima, jedan od uslova je da nisu stariji od 26 godina i da imaju prosečnu ocenu najmanje 9.

Studenti prve godine osnovnih akademskih studija, osim što ispunjavaju opšte uslove i kriterijume za dodelu stipendija, mogu ostvariti pravo na stipendiju samo ukoliko su najmanje jednom u poslednje tri godine osvojili jednu od prve tri nagrade na republičkim i/ili međunarodnim takmičenjima koje je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja utvrdilo Kalendarom takmičenja - piše u Javnom pozivu.

Iz Grada napominju da se u obzir ne uzimaju diplome, sertifikati i priznanja sa smotri, festivala, turnira i sličnih takmičenja i manifestacija, niti pisma preporuke i nagrade sa školskih, gradskih, okružnih, regionalnih, pozivnih, prijateljskih i drugih nezvaničnih takmičenja.

Odluka o izboru kandidata biće objavljena na zvaničnom sajtu Grada Niša, na oglasnoj tabli organa i službi Grada u Ulici Nikole Pašića, kao i na oglasnoj tabli Gradske uprave za društvene delatnosti u Voždovoj.

Sve dodatne informacije o uslovima za prijavu, kao i obrasci, dostupni su na sajtu Grada Niša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Gradske stipendije za najbolje učenike i studente

Izvor: JUGpress.com, 08.Feb.2023, 09:56

NIŠ..Komisija za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata   Grada Niša raspisala je javni poziv za stipendiranje  srednjoškolaca i studenata. Prijave se podnose do 20.februara. Stipendija koju dodeljuje Grad Niš korisnicima se isplaćaju u 12 mesečnih rata. Visinu mesečnog iznosa...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.