Raspisan konkurs za direktora “Pčelice”

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jan.2017, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za direktora “Pčelice”

Upravni odbor niške Predškolske ustanove “Pčelica” raspisao je konkurs za izbor direktora ove ustanove, jer kako kaže predsednik odbora Ivica Jajac, aktuelnom direktoru Zoranu Joniću ističe mandat.

Oglas je objavljen u publikaciji “Poslovi” Nacionalne službe za zapošljavanje, a Jajac kaže da je ovakva odluka doneta na jednoj od poslednjih sednica u 2016. godini.

Mi smo morali da raspišemo konkurs, jer prema zakonu najmanje tri meseca pre isteka mandata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mi moramo da raspišemo konkurs. Joniću ističe mandat u aprilu ili maju i mi smo odlučili da to sada uradimo i to je jedini razlog - kaže Jajac.

Prema nezvaničnim informacijama aktuelnom direktoru Zoranu Joniću mandat ističe 28. maja, a u pojedini sindikalisti kažu da je bilo još vremena za raspisivanje konkursa.

Zanimljivo je da je baš sada odlučeno da se raspiše konkurs, u trenucima kada je skupštinska komisija ocenila da je Jonić neetički radio, da je kršio zakon i kada u medijima možemo da pročitamo toliko toga negativnog o njemu. Pored toga na oglasnoj tabli u našoj ustanovi nema nikakvog obaveštenja o konkursu - kažu sindikalisti.

Krajnji rok za raspisivanje konkursa je kraj februara, ali prema zakonu moguće je konkurs raspisati i 6 meseci pre isteka mandata.

Kako piše u oglasu koji je objavljen 4. januara, svi zainteresovani kandidati imaju rok od 15 dana da se prijave na konkurs za direktora. Nakon toga bi Upravni odbor trebalo da izabere najboljeg kandidata, čije ime će uputiti Vladi Srbije i resornom ministarstvu na odlučivanje.

Podsetimo, Jonić je direktor Predškolske ustanove “Pčelica” od 2008. godine, a pre toga je bio profesor fizićkog i direktor Osnovne škole “Čegar”.

Pred kraj 2016. godine Komisija za primenu Etičkog kodeksa niške Skupštine zaključila je da je Jonić kršio zakon u oblasti finansija i zatražila njegovu smenu. Međutim, ovaj predlog se do sada nije našao na dnevnom redu, a po svemu sudeći i neće, jer niški parlament smatra da je ta odluka na Upravnom odboru “Pčelice”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.