Raspisan javni poziv za obnovu krovova, liftova i fasada za zgrade u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2023, 11:26

Raspisan javni poziv za obnovu krovova, liftova i fasada za zgrade u Nišu

Stambene i stambeno-poslovne zajednice u Nišu mogu do 22. februara da se prijave na konkurs Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i dobiju trećinu novca, do 1 milion dinara, za obnovu krovova i fasada, kao i za popravku liftova. Na raspolaganju je 30 miliona dinara, a neki od kriterijuma su hitnost popravke, namena objekta i ranije intervencije na zgradi.

Kako je istaknuto, rang-lista bi trebalo da bude sastavljena i dostavljena Gradskom veću u roku od 15 dana nakon zatvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prijava.

Neki od uslova prijave su da je stambena zajednica registrovana i da su njeni članovi saglasni da finansiraju eventualne dodatne troškove.

Svi zainteresovani mogu preuzeti konkursnu dokumentaciju na sajtu Grada Niša i KLER-a ili na šalterima Jedinstvenog upravnog mesta (JUM) u Ulici Nikole Pašića. Spisak dokumentacije koju treba da predaju oni koji konkurišu je u Javnom pozivu, koji je takođe dostupan na sajtu.

Prijave se mogu predati poštom Gradskoj upravi za organe Grada i građanska stanja u Nikole Pašića 24 ili lično, na šalterima JUM-a.

Dodatne informacije mogu se dobiti preko broja telefona: 018/504-658 ili mejl adrese: [email protected].

Podsetimo, odluku o osnivanju Fonda za stambene zajednice, koji u Nišu do sada nije postojao, Gradsko veće je donelo početkom novembra prošle godine.

Osim popravke liftova, obnove fasada i krovova, kako je ranije objašnjeno, Grad će sufinansirati i zamenu upotrebljenih građevinskih materijala štetnih po zdravlje, unapređenje energetskih svojstava zgrade i drudge aktivnosti koje sprečavaju štetne posledice po zdravlje građana, životnu sredinu, privredu i imovinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.