Izvor: Blic, 16.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranjen u sačekuši pred vratima kuće

M. C. (24) iz Niša teško je povređen juče oko 3.40 časova u eksploziji bombe postavljene na ulaznim vratima njegove kuće u Ulici Trajka Jovanovića, u naselju Delijski vis. Policija ne saopštava o kojoj se vrsti eksplozivne naprave radi, ali se sumnja da je u pitanju plastični eksploziv koji je najverovatnije aktiviran daljinskim uređajem u trenutku kada je mladić bio pred ulaznim vratima kuće.



Od siline eksplozije ulazna vrata su maltene pretvorena u prah, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a na mestu na kojem je bila sakrivena paklena naprava probijena je i armirana betonska ploča debljine 25 centimetara. U prvom mahu smatralo se da je M. C. zadobio samo lake telesne povrede, ali je nakon dijagnostike utvrđeno da ima povrede mozga i gelere u glavi, zbog čega je u popodnevnim časovima pripremljen za operaciju.

- Utvrđeno je da su geleri prošli kroz čeoni režanj mozga i desnu očnu duplju. Trenutno su njegove funkcije stabilne, on je svestan i komunikativan ali su povrede takve da može doći do komplikacija. Predstoji teška operacija i u ovom trenutku su sve prognoze nezahvalne - kaže za „Blic" direktor Neurohirurgije prof. dr Ivan Stefanović.

Osim povreda oka i mozga, M. C. je zadobio i lakše povrede po nogama. Bratislav Đorđević, ujak povređenog mladića koji sa porodicom živi u prizemlju porodične kuće, kaže da je oko 3.40 časova odjeknula strašna eksplozija.

- Istrčao sam u hodnik ali nisam mogao da otvorim vrata jer su se iskrivila od eksplozije. Video sam sestrića kroz prozor kako stoji na vratima kuće koja su se razletela u paramparčad, dozivao ga, ali me verovatno nije čuo od šoka. Uspeo je da ostane na nogama, a oko njega je sve bilo razneto. Dvojica drugova koji su ga dovezli do kuće kolima nekoliko minuta ranije odmah su se vratili čim su čuli eksploziju. Pozvao sam odmah hitnu pomoć i policiju - priča Bratislav Đorđević.

Deda povređenog mladića Tomislav Đorđević kaže da je bomba bila ostavljena odmah pored obuće ispred ulaznih vrata na mestu na kojem je sada rupa od tridesetak centimetara. Od siline eksplozije popucala su stakla i na nekim od okolnih kuća, a o jačini udara svedoči i izjava komšije da mu se krevet pomerio nekoliko centimetara.

Šta su motivi napada, još uvek se ne zna. Poznato je da je M. C. bio osumnjičen da je zajedno sa još šestoricom drugova, tačno pre godinu dana, uoči Uskrsa, učestvovao u tuči u restoranu „Premijer" na Vizantijskom bulevaru kada je jedna osoba teško povređena, ali je nedavno na suđenju jedini oslobođen krivične odgovornosti jer je utvrđeno da nije učestvovao u tom incidentu. Policija je saopštila da je u toku utvrđivanje svih okolnosti pod kojima je došlo do eksplozije i ranjavanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.