Rampe u Nišu spuštene satima, u Vrtištu danima

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jan.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rampe u Nišu spuštene satima, u Vrtištu danima

Dok su rampe na pružnim prelazima u Njegoševoj i Jug-Bogdanovoj ulici u Nišu, prema rečima Nišlija, spuštene satima, za stanovnike Vrtišta ova muka traje već nedelju dana. Kako novinari Južnih vesti nezvanično saznaju, do kvarova je došlo zbog niskih temperatura.

Ionako rizična vožnja po gradu zbog snega i poledice, postala je još rizičnija, jer se rampa kod “Kamina”, kao i susedna, kod Toplane “Jug”, već nekoliko sati ne podižu, pa su Nišlije prinuđene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da ih zaobilaze.

U Jug-Bogdanovoj je, kaže jedan Nišlija, ogromna gužva. On dodaje kako strpljiviji čekaju, dok drugi idu na susedni prelaz, na kom je takođe spuštena rampa.

Napravila se kolona. Ljudi ne smeju da pređu, jer se plaše da ne naiđe voz. A zanimljivo je da "zvoni i svetli" signalizacija - rekao je Predrag iz Niša.

Kako novinar Južnih vesti nezvanično saznaju, rampe su spuštene zbog veoma niskih temperatura koje su izazvale “spoj u kontaktima na prelazima”.

Zbog hladnoće dođe do spoja u kontaktima na prelazima i dolazi do kvara. Kada se to desi, rampa bi trebalo da radi na agregat, međutim, zbog hladnoće ni agregati ne funkcionišu - rekao je izvor.

Novinari Južnih vesti čekaju odgovore iz preduzeća "Infrastruktura železnica Srbije" kojem su, na njihov zahtev, pitanja o problemima sa rampama poslata mejlom.

U Vrtištu su prinuđeni da se "provlače" između spuštenih rampi; foto: G. R.Dok Nišlije čekaju satima, u Vrtištu se na podignutu rampu čeka danima, pa su prinuđeni da prelaze preko pružnog prelaza, nadajući se da prekasno ne začuju zvuk sirene voza.

Ovo mora pod hitno da se prekine! Zbog meštana, a naročito zbog dece iz Vrtišta. Rampa se ne diže već nedelju dana - kaže nezadovoljni meštanin Vrtišta.

Ovo je, kaže stanovnik Vrtišta, veoma prometan pružni prelaz i strepi da bi svakog trenutka "mogla da se dogodi neka nezgoda".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.