„Radoznalo slonče“ i „Princeza na zrnu graška“ na repertoaru Pozorišta lutaka

Izvor: NisCafe.com, 07.Okt.2021, 09:31

„Radoznalo slonče“ i „Princeza na zrnu graška“ na repertoaru Pozorišta lutaka

Pozorište lutaka će tokom ove sedmice i predstojećeg vikenda izvesti dve predstave na matičnoj sceni.
Četvrtak, 7. oktobar, 18.00 „Radoznalo slonče“
Glavni junak ove priče Radjarda Kiplinga je nestašni mali slon koji neprestanim zapitkivanjima celu šumu diže na noge. Priča pisana početkom HH veka, aktuelna je i danas. Govori o radoznaloj deci i odraslima koji nemaju vremena da odgovore na njihova brojna pitanja. „Radoznalo slonče“ je muzički spektakl, kome dodatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << draž daju živopisne lutke.
Predstavu je režirao Viktor Klimčuk, a uloge tumače: Nataša Ristić, Marija Cvetković, Srđan Miljković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Tatjana Milenković.
Predstava je namenjena uzrastu 3+.
Nedelja, 10. oktobar, 11.30 „Princeza na zrnu graška“
Bajka slavnog Andersena govori o princu koji je želeo da se oženi pravom princezom. Iako je dugo tražio, prava princeza je sasvim slučajno “ušla” u njegov život. Priča je jednostavna, iako nastala pre skoro dva veka, deca je vole jer nema “strašnih” likova, opasnih zveri, veštica… Za razliku od originalne bajke, dramaturg uvodi još dva lika – jedan je miš, a drugi grašak.
Predstavu je režirao Davor Dragojević, uloge tumače: Biljana Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić.
Predstava je namenjena uzrastu 3+.
The post „Radoznalo slonče“ i „Princeza na zrnu graška“ na repertoaru Pozorišta lutaka first appeared on NisCafe.

Nastavak na NisCafe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.