Radovi studenata primenjene umetnosti na izložbi u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2019, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi studenata primenjene umetnosti na izložbi u Nišu

U Galeriji Niškog kulturnog centra večeras će od 19 sati biti otvorena izložba na kojoj će svoje rade i umeće dizajna pokazati studenti primenjene umetnosti niškog Fakulteta umetnosti.

Prema rečima doc. mr Sanje Dević, studenti će predstaviti samo deo svog umeća kroz grafičko oblikovanje ambalaže i prostor.

Uloga protagonista ove izlozbe iz tog razloga je ista svake godine i upravo se odnosi na edukaciju publike o zanimljivim, nekonvencionalnim, drugačijim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dizajnerskim rešenjima, koja su nastala iz kritičkog mišljenja kombinacije tehnologije štampe i sredstava dizajna, kako bi što efektnije interpretirale one vrednosti koje zadovoljavaju potrebe tržišta - navodi Devićeva.

Ona ističe da ovu dizajnersku scenu u povoju treba održavati i pružiti joj što više mogućnosti da se razvija, jer ti mladi ljudi stvaraju interaktivan, progresivan, drugačiji sadržaj koji neguje kulturu različitosti sa idejom kako promeniti društvo na bolje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.