Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja unutrašnji, pa se zato ne vide?

Izvor: RadioCity.rs, 02.Mar.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja unutrašnji, pa se zato ne vide?

Obimna i veoma skupa rekonstrukcija Doma zdravlja Niš počela je skoro pre mesec dana, a rok za završetak radova je 150 dana ili kraj jula. Direktor Milorad Jerkan tvrdi da se uradio realan obim posla, što bi trebalo da je već peti deo celokupne adaptacije.
„Vama se čini ono što ste vidi da nije, ali niste videli srce rekonstrukcije. To su vodovodne instalacije horizontalna vertikalna, koja se ne vidi, ali koja je već skoro urađena. Toplotna i sve druge instalacije koje je nemoguće >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << videti, a koje se rade. Ovaj deo koji treba da se uradi, farbanje i unutrašnje stavljanje pločica, to je period koji će veoma brzo da se uradi“, rekao je Jerkan.

Inače, u nišku ustanovu primarnog zdravstva, do polovine godine biće uloženo 106 i po miliona dinara, prema rečima gradonačelnika Niša.
„Doživeće totalnu rekonstrukciju, od podrumskog dela, pa do krovnog, vodovodna i kanalizaciona mreža, svih 106 mokrih čvorova se uređuje, izolacija, enterijer, rasveta. Ovo je iz razloga stvaranja mnogo boljih uslova za naše sugrađane koji se ovde leče, ali i za one koji ovde rade“, kaže Darko Bulatović.

Kako nam je rekla naša sugrađanka, majka koja sina dovodi u Dom zdravlja na pedijatrijske preglede, pacijenti su na ovom odeljenju izuzetno zadovoljni novouređenim toaletima, koji su prilagođeni mališanima, okrečeni raznim bojama.
Podsetimo, kako je ranije najavljeno, rekonstrukcija Doma zdravlja podrazumeva adaptaciju celokupnog unutrašnjeg prostora i njegovo opremanje, parterno uređenje i sređivanje fasade. Biće postavljena termoizolacija na svim plafonima, a na fasadi i u unutrašnjosti zgrade biće zamenjena kompletna stolarija i bravarija.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.