Radost u vodi - počela besplatna škola plivanja na Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jul.2022, 11:32

Radost u vodi - počela besplatna škola plivanja na "Čairu"

Duvanje balončića, potapanje glave, rad nogama u najosnovnijim tehnikama plivanja učiće na bazenima "Čair" u Nišu mali neplivači od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Besplatna škola plivanje izazvala je veliko interesovanje i oko 600 dece je podeljeno u nekoliko grupa i radiće sa obučenim trenerima i spasiocima.

Prvog dana škole plivanja nekoliko grupa, razvrstanih po godištima, radilo je sa trenerima na otvorenim i zatvorenim bazenima "Čair". Ema Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << glavni trener najmlađe grupe, kaže da ima dece od 2016. godišta do starijih.

Obuka traje sat vremena u malom bazenu svakog radnog dana. Nakon dve nedelje, dolazi druga grupa. Trudimo se da ih naučimo neke najosnovnije stvari, da svi smeju da potope glavu u vodu, da duvaju balončiće, da rade nogicama najosnovnije tehnike kraul i leđno - ističe Ema Nikolić.

Termini za obuke su od 4. do 15. jula i od 18. do 29. jula i obuka podrazumeva 10 časova.

Nakon završene obuke mladi plivači će moći da se priključe plivačkim klubovima ili Vaterpolo klubu Nais.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.