Radnički u završnici slomio Bežaniju i plasirao se u osminu finala Kupa

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2018, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički u završnici "slomio" Bežaniju i plasirao se u osminu finala Kupa

Nije Radnički u početku bio dominantan, kako se očekivalo da će biti protiv Bežanije, koja se nadmeće u jednom rangu takmičenja niže. Ipak, brojne izmene "probudile" su niške fudbalere, koji su zahvaljujući het-triku Marka Mitrovića slavili rezultatom 4:1 i plasirali se u osminu finala Kupa Srbije.

Dobru priliku imao je Radnički u 16. minutu, pošto je Riota Noma provukao loptu do Marka Mrkića, koji je uspeo da mimoiđe istrčalog golmana Miloša >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Krunića, ali nedovoljno precizno, pa je lopta otišla malo pored gola.

Od 22. minuta poveo je domaći sastav. Nakon slobodnog udarca Siniše Babića, loptu je odbio Krunić, a na nju naleteo Taras Bondarenko, za 1:0, baš kao i u prvenstvenom meču protiv Vojvodine.

Tek što je ušao u igru u 63. minutu, Ibrahim Tanko uspeo je da prevari do tada neprobojnu odbranu Nišlija. Mladi napadač iz Gane šutirao je sa petnaetak metara i uspeo da zatrese mrežu rivala, za izjednačenje.

Deset minuta potrajao je jednak rezultat na "Čairu", pošto je "proradila" jedna od izmena i u domaćem timu. Aleksandar Stanisavljević izigrao je odbranu Bežanije i poslao loptu Marku Mitrović koji je lako prosledio u mrežu rivala.

Par minuta kasnije, ponovo je nastala gužva u kaznenom prostoru Beograđana, a sudija je zbog igranja rukom dosudio penal za Radnički. Izveo ga je Stanisavljević, ali je Krunić odbranio.

Ipak, nije i ono što je usledilo. Stanisavljević je izveo korner, nastala je gužva u kaznenom prostoru, a najbolje se snašao ponovo Mitrović, koji je i drugi put na meču pogodio, za 3:1.

Odličan slobodan udarac izveo je Saša Stojanović u 88. minutu, lopta se odbila o okvir gola i bila oko gol linije, a najprisebniji je još jednom bio Mitrović, koji joj je udarcem glavom "pomogao" da završi u golu Bežanije.

Osmina finala najmasovnijeg takmičenja igra se 24. oktobra, a ko će biti rival Radničkog biće odlučeno žrebom.

U nedelju, 30. septembra Nišlije igraju sledeći meč, ponovo na "Čairu", u okviru 10. kola Superlige, a rival će im biti Partizan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.