Radnički počeo pripreme, plan zavisi od epidemiološke situacije

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jul.2020, 18:48

Radnički počeo pripreme, plan zavisi od epidemiološke situacije

Malo više od dve nedelje ostale su do početka nove sezone u fudbalskoj Superligi, a niški Radnički je pretposlednji tim elitnog ranga koji je počeo pripreme. Odlaganje je usledilo jer su dvojica igrača i pomoćni trener Davor Berber imali koronu, a trener "Reala sa Nišave" Radoslav Batak očekuje da se odloži start najjačeg fudbalskog takmičenja u Srbiji. Zasad u timu ima više odlazaka nego dolazaka, a o planu priprema i eventualnim pojačanjima znaće se narednih dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Nije mnogo vremena ostalo do starta Superlige, koja bi trebalo da počne 1. avgusta, ali šef stručnog štaba Radničkog Radoslav Batak veruje da njegova ekipa može da se spremi dobro.

Posle nekoliko objektivnih razloga za odlaganje, danas startujemo. Pomoćnik Davor Berber je bio pozitivan na koronu, danas je otpušten iz bolnice, ista je situacija sa Mihajlovićem. Nismo mogli ništa da preduzmemo dok nismo odradili testove. Zdravlje je na prvom mestu. Imamo dve nedelje i moguće je da se spremimo kako treba. Nadam se da će prvenstvo biti pomereno na dve nedelje, pa da uspemo da se spremimo. Ako toga ne bude, moraćemo da radimo šta možemo i da se spremimo koliko možemo - kaže Batak.

Batak veruje da će se odložiti start sezone; foto: JV / Ljubica Jocić

Na prvom treningu bilo je 30 igrača, a o planu priprema se ne zna mnogo zbog epidemiološke situacije i novih mera koje je uvela Vlada Srbije.

Dok ne vidimo šta će biti zbog mera i situacije, videćemo. Pitanje je da li ćemo moći da igramo prijateljske utakmice. Radimo u skladu sa mogućnostima i merama Vlade - kaže Batak.

Dosad su u Radnički stigli štoper Žarko Marković, levo krilo Nenad Gavrić i dva desna beka Nikola Aksentijević i Aleksandar Kostić. "Čair" su, zasada, napustili Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Dejan Meleg, Borivoje Ristić, Lazar Đorđević i Mario Maslać, dok je kapiten Saša Stojanović otišao u penziju.

Imamo više odlazaka nego dolazaka. Još kompletiramo tim, a treba da razgovaramo sa Upravom i da vidimo šta nam je plan za ovu sezonu. Zasad smo na dobrom putu da se pripremimo za visoke ciljeve koje Radnički postavlja svake godine. To će zavisiti i od igrača koji će doći. Mene bi zadovoljila pozicija koja vodi u Evropu - kaže Batak.

Na prozivci bili su fudbaleri Nikola Petrović, Stefan Ilić, Filip Knežević, Nikola Stevanović, Petar Ćirković, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Stefan Mitrović, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić, Ognjen Bjeličić, Nemanja Kojić, Bojan Letić, Stefan Milosavljević, Žarko Marković, Nenad Gavrić, Nikola Aksentijević i Aleksandar Kostić. Prvom timu iz Omladinske škole priključili su se Dušan Velinov, Dragan Nedeljković, Luka Petrović, Ilija Spasić, Dimitrije Stevanović i Andrija Sekulić. Stefan Mihajlović će se ekipi priključiti za nekoliko dana.

Zbog epidemiološke situacije iz Uprave kluba odlučeno je da tradicionalni početak priprema prođe bez medija, ali je šef struke Radničkog odgovarao na pitanja novinara koja su stigla mejlom. Jedno od pitanja je ko će biti kapiten nakon odlaska Saše Stojanovića u penziju.

Videćemo, Saša se pridružio stručnom štabu, a ko će biti kapiten, znaćemo u narednom periodu - bio je kratak trener Radničkog.

Radnički će u prvom kolu Superlige dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca na "Čairu".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.