Radnici niškog DKC-a nude Gradu kompromis

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2023, 18:06

Radnici niškog DKC-a nude Gradu kompromis

Nakon pregovora sa Gradom, kolektiv Dečijeg kulturnog centra i članovi sindikata “Nezavisnost” ponudili su rešenje čelnicima Grada - traže izmenu i dopunu Odluke o osnivanju Dečijeg kulturnog centra Niš i da se zaposlenima obezbedi mogućnost licenciranja. Pristaju na spajanje sa "Divljanom", ali pod svojim uslovima.

Zaposleni navode da se problem u procesu spajanja Dečijeg kulturnog centra Niš i Ustanove “Divljana“ u velikoj meri zakomplikovao pa su čelnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Grada ponudili, kako kažu, jedino moguće i prihvatljivo rešenje.

Predlažemo: Izvršiti izmenu i dopunu Odluke o osnivanju Dečijeg kulturnog centra Niš 397/2018-22 od 30.11.2018. godine. U delu delatnosti u potpunosti preslikati član 17. i član 18. Statuta Dečijeg kulturnog centra Beograd br. 411-1 od 08.08. 2022. godine. U članu 18. pomenutog Statuta dodati podšifre (ostale delatnosti) iz člana 12. Statuta DKORC - predlozi su DKC-a.

Traže i da priprajanje “Divljane” bude sa unapred jasno preciziranim budžetom za svako sistematizovano radno mesto.

Pošto su ranije tvrdili da ne mogu biti licencirani za rad u novoj Ustanovi, radnici traže da se obebedi mogućnost licenciranja svih zaposlenih koji su u uključeni u neposredni rad sa decom.

Gore navedeni predlog smatramo kao jedino moguće, komopromisno rešenje ovog velikog problema, kome se u ovom trenutku ne nazire kraj - kažu iz DKC-a.

Podsetimo, radnici DKC-a nezadovoljni nizom odluka o osnivanju Dečijeg kulturno-obrazovno-rekreativnog centra počeli su sa protestuju sa jednim zahtevom - da se ne spoje sa “Divljanom”. Tražili su da se skupštinska Odluka povuče i da se vrati šifra Dečijem kulturnom ceturu. Nakon razgovora sa gradonačelnicom, ostavili su mogućnost da dođe do spajanja tih ustanova, a da radnici budu zadovoljni.

Za subotu 04.11.2023. godine u 13 sati najavljuju novi protest "Sačuvajmo Dečiji kulturni centar Niš".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.