Radnici “Gorice”: Sednicu održati što pre

Izvor: JužneVesti.com, 16.Nov.2015, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici “Gorice”: Sednicu održati što pre

Zbog odlaganja sednice niške Skupštine status Javnog komunalnog preduzeća “Gorica” i dalje je nepoznat. Radnici plate ne primaju od proleća i kako kažu zahtevaju da se sednica što pre održi i usvoje predlozi reorganizacije.

Zaposleni su se opet okupili i krugu preduzeća tražeći odgovore od nadležnih kada će konačno biti rešeni njihovi problemi i isplaćene zaostale plate.

Kažu da i dalje ne znaju ko gde ide, koliko radnika odlazi u “Medianu”, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u “Parking servis”, koliko ih ostaje u “Gorici” i ima li neraspoređenih.

Vrlo smo razočarani, jer je opstrukcija dovela do produžetka agonije. Štrajkovaćemo i protiv opozicije ako treba i ako ne donesu bilo kakvu odluku, pa ako ne valja mi ćemo protiv nje posle da se žalimo - kaže Toplica Marković iz Asocijacije nezavisnih sindikata.

On kaže da su u formiranju, ali i propadanju “Gorice”, učestvovale sve vlasti i da se je ta praksa preraspoređivanja radnika već dobro poznata.

Radnici kažu da jedva sastavljaju kraj s krajem, da su u dugovima i da im izvršitelji kucaju na vrata. Kažu da samo čekaju da počnu da rade i primaju platu.

Kada će to i moći zasada nije poznato, jer je zasedanje niškog parlamenta na kojem je trebalo da se raspravlja o reorganizaciji JKP "Gorica" prekinuto do daljeg zbog toga što nije obezbeđen TV prenos.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Apel iz JKP Gorica (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 16.Nov.2015

Priča o posledicama prekidanja zasedanja skupštine grada ne jenjava. Prekinutu sednicu kritikovali su i radnici Gorice, kojima, kako sami kažu, svaki dan čekanja dodato ugrožava egzistenciju, njih i njihovih porodica.. Deo zaposlenih u Gorici okupio se danas u krugu ovog javno komunalnog preduzeća,...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.