Radnici EI traže pomoć grada Niša

Izvor: B92, 11.Maj.2010, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici EI traže pomoć grada Niša

Niš -- Radnici Elektronske industrije (EI) protestovali su spred Gradske kuće u Nišu tražeći da lokalna samouprava pomogne u rešavanju njihovih problema.

Radnici su od rukovodstva grada tražili da posreduje kod nadležnih ministarstava u povezivanju radnog staža za 2 500 zaposlenih, počev od 1. januara 2004. godine. Sa predstavnicima reprezentativnih sindikata razgovarao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović, sa saradnicima.

Predsednik Jedinstvene sindikalne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizacije Jovan Jovanović rekao je Tanjugu da su od rukovodstva grada tražili da se zastane sa stečajem pojedinih preduzeća dok se radnicima ne poveže radni staž.

"Sačekaćemo da nadležni republički organi navedu koja će preduzeća i koliki broj ostati u okviru budućeg tehnološkog parka. Sačekaćemo da vidimo i koliki će biti inicijalni kapital tehnološkog parka i kakav će biti odnos kapitala između grada i države", rekao je on.

Jovanović je napomneuo da radnici od Skupštine grada zahtevaju da donese dokument u kome će se grad jasno izjasniti za opstanak proizvodnje u EI.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.