Radan Ilić predložen za novog predsednika Komisije za izbor direktora u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jun.2021, 15:58

Radan Ilić predložen za novog predsednika Komisije za izbor direktora u Nišu

Oktobra ove godine većini direktora niških javnih preduzeća ističu mandati, pa će morati da se biraju novi. Kompletnu proceduru sprovešće Komisija za izbor direktora, a ukoliko to potvrde odbornici, Komisiju će predvoditi Radan Ilić koji je prethodnih godina promenio više javnih funkcija i pozicija u javnom sektoru Niša.

Petočlanu Komisiju je Skupštini Grada predložio Odbor za imenovanja.

Ovo je jedan od preduslova za raspisivanje konkursa za izbor direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << javnih i javno-komunalnih preduzeća. Oktobra meseca ističu mandati gotovo svim direktorima. Danas smo bili u obavezi da formiramo novu Komisiju za izbor direktora - rekao je Ivan Jovanović, predsednik Odbora.

Pored Ilića, o budućim direktorima niških javnih preduzeća odlučivaće Tanja Spasić, Jelena Ristić, Gordana Janković i Mihajlo Ilić.

Osim Ilića, ostali članovi Komisije su široj javnosti nepoznati, a ovo je njemu nov zadatak koji će obavljati u lokalnoj samoupravi posle dužeg vremena s obzirom da je od 2015. godine u Kliničkom centru.

Trenutno je pomoćnik direktora Univerzitetskog kliničkog centra za organizaciju rada nemedicinskih službi, a u dugoj karijeri je bio i većnik, pomoćnik gradonačelnika, zamenik direktora Nacionalne službe za zapošljavanje, regionalni direktor Poreske uprave Srbije.

Političku karijeru počeo je u SPO, a kasnije je bio član G17 plus i URS, odakle je izašao 2014. godine i tada je tvrdio je da nije postao član SNS.

Detaljnije o ovom političaru pročitajte u rubrici “Ko je ko?”.

Podsetimo, sednica niške Skupštine zakazana je za sutra i pored Komisije, diskutovaće se i o izboru v. d. direktora Sportskog centra “Čair” i Simfonijskog orkestra. Najavljene su i promene na čelu Mediane i Naissus-a, ali ti predlozi u prepodnevnim satima još nisu stigli do Skupštine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.