Račun Hitne pomoći izašao iz blokade posle više od godinu dana

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2016, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Račun Hitne pomoći izašao iz blokade posle više od godinu dana

Iz gradske kase je niškoj Hitnoj pomoći isplaćeno skoro 14 miliona dinara, pa njihov račun više nije u blokadi. To su, prema rečima direktora Slavoljuba Živanovića uglavnom bili dugovi za plate neugovorenih radnika, stomatologa i jubilarne nagrade za koje su postojale sudske presude.

Dan nakon priliva novca, na račun je uplaćeno i 10 miliona iz Fonda zdravstvenog osiguranja, a direktor Živanović u narednih nekoliko dana očekuje još toliko novca iz Fonda. Te pare >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su, dodaje, namenjene za nabavku sanitetskog materijala, lekova i energenata.

Isplatili smo ono što dugujemo radnicima, račune i materijal. Nekoliko dana pre deblokade sudski izvršitelji  su popisali 2 sanitetska i 2 putnička vozila zbog troškova advokata jedinog ugovorenog radnika koji nam je ostao. Prvo smo njega isplatili – kazao je direktor Živanović.

Iako je istakao da se od kada je na mestu direktora Hitne svakodnevno ažuriraju podaci o troškovima i prihodima, zahvaljujući čemu ostvaruju uštede, Živanović nije precizirao koliko Hitna trenutno duguje.Grad će da pomaže koliko može; Foto: JV

Nadam se da neće biti nove blokade niti prinudne naplate – odgovorio je Živadinović.

Direktor je dodao da samo za poreze i doprinose ova ustanova duguje 14 miliona dinara, od čega je skoro polovina ove sume kamata.

Početkom godine smo ušli u pregovore sa Poreskom upravom, ušli smo u reprogram duga. Napravili smo dogovor da formalno popišu neka naša vozila koja nam ne trebaju iz tog razloga da nam otpišu kamatu i da onih 7 miliona platimo na rate. Međutim, mi tada nismo imali ni za jednu ratu  – kazao je.

Podsetimo da je račun bio u blokadi od marta prošle godine zbog plata stomatologa koji nisu bili predviđeni kadrovskim planom i Fond ih nije plaćao. Ova služba je zbog toga prebačena u Dom zdravlja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.