Puna podrška države Srbije EP2012

Izvor: B92, 16.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puna podrška države Srbije EP2012

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković izjavila je da će država Srbija pružiti punu podršku organizaciji prvenstva Evrope za rukometaše, koje će se 2012. godine održati u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

"Država će podržati organizaciju šampionata Evrope za koje su gradovi domaćini već sada pokazuju potpunu spremnost", izjavila je Samardžić Marković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hajat.

Predsednik Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rukometne federacije (EHF) Tor Lijam, koji je zajedno sa generalnim sekretarom EHF Mihaelom Vidererom boravio u dvodnevnoj poseti Beogradu, istakao je da je Srbija "izuzetno važan partner Evropskoj rukometnoj federaciji".

"Upravo zbog toga što verujemo da će Srbija odlično organizovati prvenstvo Evrope 2012. poverili smo Rukometnom Savezu Srbije i organizaciju šampionata Evrope za kadetkinje, koje će biti održano jula ove godine", rekao je Lijam.

Generalni sekretar EHF-a ocenio je početak priprema za EP 2012. veoma uspešnim.

"EHF je 2004. promenio strategiju davanja organizacije prvenstava Evrope, tako da je sada budućim domaćinima ostavljeno mnogo više vremena nego ranije, za pripreme i eventualnu rekonstrukciju kapaciteta," rekao je Viderer.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS) Velimir Marjanović zahvalio se na saradnji ministarki Samardžić-Marković, gradonačelniku Beograda Draganu Djilasu i predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vladu Divcu, jer, kako je rekao, "zajedno čine sliku Srbije koja je kadra da ponese ovakvo značajno takmičenje kao što je prvenstvo Evrope".

"Želimo da to bude najbolje organizovano prvenstvo Evrope do sada," istakao je Marjanović.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković poručio je da nas sve čeka "veliki posao koji treba završiti za kratko vreme".

"Razgovori koje smo obavili sa čelnicima EHF bili su veoma plodonosni", rekao je Djurković. On je napomenuo da ove godine RŠ slavi 60 godina postojanja i da će nam tim povodom u decembru u goste doći aktuelni olimpijski šampioni, rukometna reprezentacija Francuske."

Predsednik EHF Lijam i Đurković potpisali su na kraju ugovor o organizaciji prvenstva Evrope za kadetkinje. Domaćini takmičenja su Niš i Vrnjačka banja, s tim što će završnica biti održana u niškoj dvorani "Čair".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.