Prvulović knjigu Srpski nacionalni interes predstavlja Nišlijama

Izvor: JužneVesti.com, 13.Nov.2018, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvulović knjigu "Srpski nacionalni interes" predstavlja Nišlijama

Knjiga “Srpski nacionalni interes” profesora političkih nauka Vladimira Prvulovića, koja detaljno objašnjava elemente srpskog nacionalnog i kulturnog identiteta kroz istoriju, biće promovisana u sredu, 14. novembra od 19 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra.

Osim autora, o knjizi će govoriti književnik i antropolog Bojan Jovanović i general Momir Stojanović.

Knjigu je izdao “Prometej”, a u recenziji prof. dr Milomir Stepić, naučni savetnik Instituta >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za političke studije iz Beograda, ističe da je ovo delo aktuelno i posvećeno jednom od najznačajnijih segmenata kompleksnog srpskog pitanja, a da je pisano tako da je pristupačno širokoj publici.

Autor ne skriva ličnu zabrinutost za očuvanje srpskog nacionalnog identiteta, te za zasnivanje i ostvarivanje nacionalnog interesa u veoma teškim uslovima. Svoje stavove potkrepljuje mnogim poznatim, ali i novim činjenicama - ocenjuje Stepić.

Navodi da o predlozima iz ove knjige treba diskutovati, sučeljavati mišljenja, ali ne kao pitanjima za politička nadmetanja na srpskoj političkoj sceni.

Vladimir Prvulović je rođen u Kuršumliji, osnovnu i srednju školu je završio u Nišu, a diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 1972. godine. Od februara 2001. godine je redovni profesor Megatrend univeziteta i Fakulteta za kulturu i medije u Beogradu.

Bio je prodekan za nauku Geoekonomskog fakulteta, član Republičkog saveta za razvoj univerzitetskog, a gostujući je profesor na Evropskom univerzitetskom centru u Francuskoj i Univerzitetu Primorska u Sloveniji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Tribina CPN: „Gde su svi?“

Izvor: DobreVesti.rs, 13.Nov.2018

Zahvaljujući velikom interesovanju, naučnopopularna tribina Instituta za fiziku u Beogradu prošlog je meseca obnovljena i oživela u okviru inicijative „Nauka kroz priče“.. .  . Nakon impresivno velike posete tribini u oktobru, zaljubljenici u nauku se ponovo okupljaju u četvrtak, 15. novembra...

Nastavak na DobreVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.