Izvor: B92, 17.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi letovi s niškog aerodroma

Niš -- Danas dogovoreno uspostavljanje međunarodnog saobraćaja s niškog aerodroma posle višegodišnjeg čekanja.

Predstavnici Jat ervejza, niškog aerodroma, Direktorata za vazdušni saobraćaj Srbije i grada dogovorili su se danas o uspostavljanju novih međunarodnih linija sa aerodroma "Konstantin Veliki"u Nišu. Predstavnici aerodroma u Nišu ranije su optuživali čelnike Jata da blokiraju početak rada tog aerodroma. Nije jasno da li se to odnosilo samo na Jatove letove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Direktor Jata Nebojša Starčević je posle sastanka na konferenciji za novinare kazao da je ta kompanija pronašla ekonomski interes da pojača saobraćaj sa niškog aerodroma.

"Realno vreme za nove destinacije je sledeći mesec od kada bi Jat trebalo da leti iz Niša za Bazel, Beč i jednu destinaciju u Nemačkoj pored Ciriha, dokle već imamo liniju", rekao je on.

Starčević je rekao da se "ništa dramatično nije promenilo", premda je Jat posle tri godine odbijanja da leti iz Niša odlučio danas da uspostavi saobraćaj sa aerodroma "Konstantin Veliki".

"Nije se puno promenilo, deo tržišta se oslobađa i Jat je našao interes da leti i iz Niša", rekao je Starčević i dodao da je Jat "svestan da je srpska nacionalna aviokompanija, a ne beogradska kompanija".

"Nije bilo nikakvog političkog pritiska, Jat radi za novac, političke destinacije i pritisci ne postoje", rekao je Starčević.

Nejasne destinacije

Direktor Direkcije za civilni vazdušni saobraćaj Dragoljub Trgovčević odbio je da precizira da li će iz Niša leteti samo Jat ili će direkcija izdati dozvole i za druge aviokompanije.

"Imamo zahteve za neke destinacije i drugih kompanija i mi ćemo postupiti u skladu sa propisima", rekao je Trgovčević.

Direktor niškog aerodroma Radisav Radojković je rekao da je zadovoljan interesovanjem Jata da uspostavi i razvija nove linije iz Niša, ali o destinacijama nije želeo da govori dok se ne nađu u redu letenja.

Pomoćnik ministra za kapitalne investicije zadužen za vazdušni saobraćaj Milan Miković kazao je da Jat ima nameru da investira u saobraćaj iz Niša kako bi se aerodrom uključio u vazdušni saobraćaj jer jedini pored beogradskog može da uspostavi ozbiljan međunarodni saobraćaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.