Prvi dan proleća = Dan sreće

Izvor: RadioCity.rs, 20.Mar.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi dan proleća = Dan sreće

Na severnoj Zemljinoj polulopti danas je počelo proleće, a za stanovnike na južnoj hemisferi stigla je jesen. Iako je dan prolećne ravnodnevice, dan i noć nisu jednake dužine. Inače, u noći između subote i nedelje, 25. i 26. marta, prelazi se na letnje računanje vremena. Tada časovnike pomeramo za jedan sat unapred, sa dva na tri sata. To znači da ćete spavati kraće tog dana, ili biti kraće u noćnom provodu.
Danas je i Međunarodni dan sreće, dan kada treba zaboraviti >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << na sve sekiracije i pronaći što više razloga da budemo raspoloženi. To mogu biti sitnice ili krupne stvari, veliki uspesi ili mali podvizi, šetnja parkom, kafica sa prijateljem, putovanje, pa čak i posao. Naši sugrađani koje smo upitali šta njih čini srećnim saglasni su sa jednim - da su materijane stvari prolazne.

„Duhovne stvari su najbitnije, naravno. Da si zdrav, i okružen dobrim prijateljima i ljudima koji ti ulepšavaju život“, rekla je Nišlijka.
„Putovanja su ono što me istinski ispunjava, naposletku, to je najbolja investicija u koju tokom života treba ulagati. Uspomene sa putovanja su nešto dragoceno, što malo šta može da nadomesti. A kada ne mogu da putujem, trudim se da sitnicama koje mi prijaju uveselim svoje vreme, da li je to trčanje pored reke, čitanje dobre knjige, druženje sa rođacima i prijateljima“, kaže naš sugrađanin.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u većini dana preovladavaće sunčano i toplo, sa temperaturom znatno iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine. Ona će dostizati i 23 stepena Celzijusa, navode u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Pogledaj vesti o: Pomeranje sata

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.