Prvi CD niškog vokalnog sastava Constantine

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2018, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi CD niškog vokalnog sastava "Constantine"

Vokalni sastav iz Niša Constantine, koji već deset godina postoji i radi, snimio je prvi album za PGP-RTS. Debitantski CD sa 12 autorskih i evergrin pesama nosi naziv "U cik zore još se peva".

Od danas je u prodaji disk sa devet numera u vokalno-instrumentalnim aranžmanima i tri a cappella vokalnog sastava, koji godinama oduševljava publiku u Srbiji, širom regiona i Evrope izvođenjem duhovne muzike, etno, evergrin i pop-rok pesama.

Pesme koje je grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << snimila su nove i autorske sa nekoliko evergrin obrada obojene zvucima starog niškog gradskog melosa u modernim aranžmanima sa primesama džeza kao i zvucima primorskih melodija - kaže Bojan Stanković, član Constantine-a.

CD u prodaji; foto: B. S.

Na pesmama je radilo nekoliko kompozitora, aranžera i tekstopisaca, kaže Stanković, a između ostalih tu su Vladimir Graić, Leontina Vukomanović, Milan Ignjatović, Aleksandar Petković, Dragan Dimić Dimke, Svetlana Cvetičanin, Igor Nikolić, Bojan Stanković, Milan Ignjatović i Dalibor Marković.

Album je sniman i produciran u tri studija u Beogradu i Nišu, u studiju "Karaburma" Zorana Ivkovića, studiju "WaveNebula" Anastasa Kamenovića i studiju "Revolution by Graja" Vladimira Graića. Gosti na albumu su vokalni solista Nada Jovanović iz Niša i duo "Moderato" iz Beograda - dodaje Stanković.

Nakon potpisivanja ugovora u PGP RTS-u; foto: B. S.

Constantine će povodom izlaska svog prvog diska imati promociju u Radio Beogradu 19. oktobra.

Desetogodišnjicu postojanja vokalni sastav će obeležiti koncertom u Nišu 2. novembra u velikoj sali Doma Vojske.

Grupu čini jedanaest muških članova: basovi Ivan Stojanović i Ilija Stojadinović, baritoni Dimitrije Pančić, Miodrag Perović i Marko Milanović, drugi tenori Miloš Gavrilović, Aleksandrar Stefanović i Dalibor Marković, prvi tenori Ivica Stojanović, Mario Petrović i Bojan Stanković.

Podsetimo, ovaj niški sastav je prethodnih godina, između ostalog, nastupao na Mokranjčevim danima, imao uspešnu turneja u Engleskoj, nastupio u Sava centru, pevao u Gračanici. Nosilac je i najvišeg priznanja Grada Niša "11. januar".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.