Prva futsal liga: Odlični Kalča poklekao u drugom poluvremenu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2018, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva futsal liga: Odlični Kalča poklekao u drugom poluvremenu

Jedino je Jastrebac iz Blaca, od sva tri predstavnika juga Srbije u Prvoj futsal ligi osvojio bod u 16. kolu, jer je remizirao sa FON-om na svom terenu. Niški Kalča se odlično držao, na poluvremenu i vodio protiv najboljeg tima u Srbiji Ekonomca, ali taj tempo nije mogao da izdrži pa je poražen, kao i Pirot u Novom Pazaru.

Aktuelni, a verovatno i budući šampioni države mučio se u Nišu kao ni u jednoj ligaškoj utakmici ove sezone. Po >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prvi put, gubili su na poluvremenu, jer je nakon uvodnih 20 minuta Kalča imao vođstvo od 4:3. Ipak, isti tempo igre nije uspeo da održi i u nastavku, pa su postigli samo jedan gol, naspram 4 gostiju, za krajnjih 5:7.

U napetom duelu, koji se igrao u Blacu, Jastrebac je u tri navrata imao prednost nad beogradskim FON-om. Ipak, svakog puta protivnik je vrlo brzo izjednačavao, a poslednja “razmena” golova desila se tokom poslednjeg minuta meča. Na kraju, ravnopravna podela bodova uz rezultat 3:3.

Piroćance je očekivano zadesio poraz od drugoplasiranog Novog Pazara, mada su tokom prvog dela držali rezultatski priključak. On je završen sa 2:1, ali su u nastavku domaći bili mnogo konkretniji i slavili sa 6:2. Golove za Pirot postigli su Panić i Pešić.

Kalča i Jastrebac su zadržali svoju petu, odnosno osmu poziciju na tabeli Prve lige, dok je Pirot pao za jedno mesto i sada je pretposlednji. Šansu za beg sa te pozicije imaće u sledećem kolu, kada dočekuje Smederevo, koje je na poziciji iznad.

Još jedan derbi juga je na programu sledećeg vikenda, akteri će biti stari znanci Jastrebac i Kalča, a meč će se igrati u Blacu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.