Prva Inline paralel slalom trka – kup Opštine Pantelej

Izvor: NiskeVesti.rs, 13.Apr.2016, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva Inline paralel slalom trka – kup Opštine Pantelej

Kup Opštine Pantelej održaće se u nedelju, 17. aprila sa početkom trke u 11h, na pešačkoj stazi na Somborskom bulevaru kod parka ulice Milana Blagojevića (kružni tok prema restoranu Lion).

Paralel slamom je poznata disciplina u skijanju, od pre 15-ak godina je i u Inline Alpine slalom krenuo da se organizuje u ovom sistemu trka. Jako je interesantno za gledanje kada stigne finale i polufinale jer je mala razlika i neki put odlučuju pobednika stotinke i milimetri, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << se dva učesnika takmiče u paralelnim stazama direktno jedan protiv drugog, kažu organizatori.
Startne liste će se formirati prema kvalifikacijama koje će se održati na početku programa. Prvih 16 takmičara u svakoj kategoriji će se takmičiti dalje, dodaju.
Oni naglašavaju da će se trka bodovati u prventsvu Srbije u ovoj disciplini u kojem će se održati ukupno pet trka, od kojih je jedna međunarodna.

Organizaciju trke su pomogli Opština Pantelej koja je i pokrovitelj, dok je deo tehničke podrške pružio Roler savez Srbije, dok je realizator i organizator programa sportski klub Oxigen iz Niša. Očekuju se klubovi iz Vranja, Pirota, Knjaževca, a moguće je da se prijave i učesnici koji nisu ni u jednom klubu.
Svi učesnike bi trebalo da nose zaštitnu opremu, dok je bez kacige zabranjeno startovati na ovoj trci. Obaranje i kontakt sa kapijama na stazi nije obavezan, tako da mogu i amateri da učestvuju, objašnjavaju organizatori.

U nasoj zemlji ovo je prvi put da se organizuje trka u ovoj disciplini.
Prijava je moguća na licu mesta do 10h na dan trke, dok timovi imaju obavezu da prijave svoje takmičare ranije zbog formiranja startnih listi.

 

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.