Prskanje protiv komaraca u Nišu od subote do ponedeljka

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jun.2024, 09:25

Prskanje protiv komaraca u Nišu od subote do ponedeljka

Od subote, 22. juna, do ponedeljka, 24. juna, u jutarnjim i večernjim satima biće obavljano prskanje protiv komaraca sa zemlje, a preduzeća koja obavljaju taj tretman pozivaju građane da ne borave u tom periodu na tim lokacijama, niti da izvode kućne ljubimce.

U saopštenju ne navode precizne lokacije, već samo termine poput uže i šire gradske zone, kao i periferne gradske zone.

Iz preduzeća Sanit M&M i Ekos DDD kažu da je reč o prvom ovogodišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << adulticionom tretmanu suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje.

U subotu, 22. juna, od 18:30 do 22 sati prskaće se šira gradska zona.

U nedelju će ujutru od 4:30 do 8 sati tretman biti obavljan u užoj gradskoj zoni, a od 18:30 do 22 sata u široj gradskoj zoni.

U ponedeljak će od 4:30 do 8 sati ujutru prskanje biti na periferiji grada, a po potrebi će, kaže, biti korišćen i večernji termin.

Da bi se akcija uspešno realizovala i izbegle neželjene posledice pozivamo građane da u vreme tretmana ne borave na pomenutim lokacijama niti da izvode kućne ljubimce. Pčelari se obaveštavaju da preduzmu mere zaštite pčelinjih društava - navodi se u saoštenju ovih preduzeća.

Podsetimo, Grad Niš je izabrao privatnog partnera koji će narednih 15 godina biti zadužen za prskanje protiv krpelja i komaraca, glodara i suzbijanje ambrozije - ugovor vredan oko 900 miliona dinara potpisan je sa grupom ponuđača, niškim preduzećem Sanit M&M i beogradskim Ekos DDD.

To praktično znači da će ove firme za taj posao dobijati 60 miliona dinara godišnje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.