Protestna šetnja za NTV

Izvor: JužneVesti.com, 26.Avg.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protestna šetnja za NTV

U 18 sati Nišlije nezadovoljne privatizacijom Niške televizije okupiće se ispred prostorija ove medijske kuće, a zatim će prošetati ulicama u znak protesta.

Građani se od petka, kada je većina radnika NTV-a dobilo otpremnine, spontano okupljaju ispred televizije, a za danas je zazan i protest.

Okupljanje građana predvode predstavnici Udruženja skupština stanara koji su organizovali i proteste nezadovoljnih Nišlija cenama i uslugama Toplane.

Saša >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Kostić iz Udruženja kaže da je to znak podrške NTV-u.

Želimo da na takav jedan način skrenemo pažnju i gradskim vlastima i republici da je građanima stalo do Niške televizije i do jednog jakog regionalnog servisa. Da znaju da treba da se razmišlja o produžetku života NTV-a, a i ako je prodaju da je ne prodaju budzašto, već da biraju kome je prodaju - kaže Kostić.

Prethodnih dana ispred televizije je bilo na desetine Nišlije, a sa njima su bili i zaposleni i bivši zaposleni u NTV-u.

Podsetimo, u petak je sedamdesetpetoro zaposlenih uzelo otpremnine, dok je zvanično ostalo da radi svega šestoro.

Ipak, mnogi i dalje dolaze na volonterskoj bazi, a program bi trebalo da se emituje do privatizacije ili gašenja.

Inače, u prvom krugu privatizacije NTV nije prodata, jer jedini ponuđač - konzorcijum koji čine niški biznismen Dragan Milošević i “Narodne novine” nije imao potpunu dokumentaciju.

U drugom krugu će cena televizije biti prepolovljena i iznosiće oko 37.000 evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.