Protesti advokata se nastavljaju (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 16.Okt.2014, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti advokata se nastavljaju (VIDEO)

Protesti advokata se nastavljaju, potvrdila je za Nišku televiziju predsednica Advokatske komore u Nišu, Brankica Orlović. Rad je obustavilo 8.500 advokata, a protesti traju skoro mesec dana. Podsećamo, branioci pravde zahtevaju da im se omogući da i dalje sastavljaju i overavaju ugovore, kao i da im se smanje porezi.
Advokati su spremni da pregovaraju sa ministrom o svojim zahtevima, ali nikakav dogovor još uvek nije postignut, rekla je za Nišku televiziju predsednica Advokatske >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << komore u Nišu, Brankica Orlović, povodom protesta koji traje skoro mesec dana.
Informaciju da je brat albanskog premijera iz pritvora pušten, jer nije mogao da mu se obezbedi branilac zbog štrajka advokata, predsednica Advokatske komore komentariše kao pokušaj da se advokati bezrazložno okrive.
Advokati su protest započeli 13. septembra u Beogradu, a od 17. septembra su im se pridružili branioci pravde iz cele Srbije. Njihovi zahtevi su da se izmeni postojeći zakon o javnom beležništvu. Oni zahtevaju da im se omogući sastavljanje i overavanje ugovora, a i da im se porezi smanje na, kako kažu, razumnu meru.

 
 

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.