Protest radnika ispred Gradske kuće (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 02.Dec.2013, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika ispred Gradske kuće (VIDEO)

Nekadašnji radnici pojedinih niških firmi protestovali su i danas ispred kabineta gradonačelnika tražeći zaostale zarade. Tvrde da će o tome ponovo razgovarati sa gradonačelnikom posle usvajanja predloga budžeta za narednu godinu. Radnici potražuju izmedju 40 i 50 plata po zaposlenom.

Bivši radnici Elektronske industrije, „Građevinara“, „Đuke Dinić“, Modne konfekcije „Niš“ i „Jastrepca“ još potražuju neisplaćene plate. Ponovo su protestovali ispred kabineta gradonačelnika. I dalje traže svoju poziciju u gradskom budžetu. Kažu, sa gradonačelnikom su razgovarali već nekoliko puta.
U dinarima, radnici potražuju oko dve milijarde. To je između 40 i 50 plata, a doneta je i izvršna i pravosnažna presuda. Odluku o isplati zaostalih plata donela je i Vlada Srbije prošle godine. Tada je, kaže Žarko Đorđević, organizator protesta, prosleđena i dokumentacija za svakog radnika.
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Radnici RAOP-a traže plate

Izvor: Capital.ba, 03.Dec.2013, 13:11

ISTOČNO SARAJEVO, Oko dvadesetak radnika preduzeća „Energoinvest-Rasklopna oprema“ /RAOP/ iz Istočnog Sarajeva okupilo se danas ispred ulaza u ovu firmu da bi iskazali nezadovoljstvo zbog neisplaćenih plata. Jedan od radnika ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.