Izvor: B92, 16.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest pijačnih prodavaca u Nišu

Niš -- Predstavnici niških pijačnih prodavaca, koji su protestovali u subotu, i lokalne samouprave postigli su sporazum.

Sednica Skupštine Niša prekinuta je u subotu kada se više stotina pijačnih prodavaca okupilo ispred zgrade gradske skupštine. Prodavci su tražili da ih grad podrži u njihovim zahtevima, a to je različit tretman od vlasnika trgovina po pitanju poreza i doprinosa, i izuzimanje buvljaka iz Zakona o fiskalizaciji.

Predstavnike prodavaca primili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su gradonačelnik Niša Smiljko Kostić i predsednik Skupštine Goran Ilić. Nakon razgovora postignut je sporazum o nastavku rada otvorenih tržnih centara u gradu.

Koordinator pijačnih prodavaca Suzana Đorđjević rekla je da današnji dogovor neće prekinuti "aktivnosti prodavaca" u Beogradu, gde su oni ranijih dana protestovali tražeći da se buvljak izuzme iz Zakona o fiskalizaciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.