Protest Stop petardama i brutalnosti sutra na Trgu slobode

Izvor: Radio 021, 16.Jan.2016, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Stop petardama i brutalnosti" sutra na Trgu slobode

Protest pod nazivom "Stop petardama i stop brutalnosti" održaće se ponovo u nedelju 17. januara na Trgu slobode.

Grupa građana "2 minuta tišine!" ne odustaje od inicijative da se zabrani upotreba pirotehničkih sredstava. "Na nama je da nastavimo sa kampanjom zarad veće bezbednosti dece i odraslih, ali i nedužnih životinja. Kraj prethodne i početak ove godine je u Srbiji počeo poprilično krvavo i bučno. Bučno od raznih eksplozivnih naprava koje nesavesni građani bacaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na sve strane pokušavajući da se "zabave", bez da povedu računa da li će te petarde povrediti nekog. Bez da povedu računa da li petarde smetaju nekome. Bez razmišljanja da njihova zabava je za nekoga brutalnost koja izaziva bol", navode organizatori.

Problem su uvideli i građani Pančeva koji su prošle nedelje takođe održali protest sa istom temom. Ove nedelje se uključuju i građani Beograda.

"Na ovom protestu ćemo podržati i dva akcijaša iz opštine Bačka Topola koji su postali žrtve bahatosti moćnika koji ih sprečavaju u plemenitim misijama. Đura Vavroš je podigao vetro-zaštitni pojas oko naselja Krivaja i to 1200 sadnica. Preduzeće "Krivaja" je preoralo sadnice iz samo njima poznatih razloga. Dragan Pečurica je kažnjen jer se zalaže za čist vazduh u Bačkoj Topoli. Obojica su brutalno kažnjena zbog toga što misle i na druge, a ne samo na sebe", dodaju u "2 minuta tišine".

Početak protesta najavljen je za 14:45 časova.

Autor: 021.rs

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Sutra protest "Stop petardama! Stop brutalnosti"

Izvor: NoviSad.com, 16.Jan.2016

Novi protest protiv petardi, ali ovaj put i protiv brutalnosti, koji organizuje grupa građana "2 minuta tišine", biće održan sutra, 17. januara od 14.45 sati na Trgu slobode..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.