Protest Srbija protiv nasilja u Nišu - Neka bude borba neprestana

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jul.2023, 19:34

Protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu - "Neka bude borba neprestana"

Sedmi protest “Srbija protiv nasilja” u Nišu, ovog puta bio je drugačiji od prethodnih jer građani nisu šetali već su ostali ispred Gradske kuće i ostavljali poruke gradonačelnici. Okupljenima su se obratili student Dimitrije Dimić i aktivistkinja Brankica Mitrovska, koja je Nišlijama poručila da budu uporni i ujedinjeni do cilja.

Na protestu je bilo par stotina ljudi, ali su organizatori rekli da to nije “osipanje nego akumuliranje energije za dalje”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Nišlije ostavile poruke gradonačelnici; foto: Jelena Mišić "Sa ovakvom gradonačelnicom možemo samo da se slikamo", "Sudovi će zbog vas raditi u tri smene", “Pohvale gradonačelnici za borbu protiv grada” - neki su od transparenata koje su građani doneli ispred Gradske kuće. Tu su bili postavljeni i štandovi gde su građani pisali poruke i pitanja gradonačelnici Dragani Sotirovski, a organizatori su najavili da će joj sve poruke proslediti mejlom.

"Srbija se umiriti ne može"; foto: Jelena Mišić Okupljenima se obratio student koji je štrajkovao glađu u Beogradu Dimitrije Dimić i istakao da vlast i posle dva meseca šetnji i njegovog štrajka, ignoriše opravdane i razumne zahteve protesta.

Današnji predsednik Srbije, diplomirani pravnik već dva puta se zakleo na Ustav - da će ga poštoviti. Taj isti Ustav je on bezbroj puta prekršio svojom teškom rukom i još težim rečima. Zato čuj poziv na boj, naoružaj se znanjem istinom i pravdom, Srbija se umiriti ne može - rekao je Dimić.

Govorila je i meštanka Dadinca Brankica Mitrovska, koja je zajedno sa ostalim Dadinčanima uspela da spreči gradnju mini-hidroelektrane na Rupskoj reci. Ona je svima poručila da slede njihov primer i budu složni.

Mi smo ostali jedinstveni, uporni i dosledni svojim principima, sa ovog mesta vam poručujem da sledite naš primer jer samo tako složno i ujedinjeni možemo stići do cilja koji hoćemo. Pozivam vas da se svi zajedno, kao nacija počenmo da živimo složno i ujedinjeno - istakla je Mitrovska.

Na protestu i meštani Dadinca; foto: S. V. Svoje obraćanje završila je citatom Petra Petrovića Njegoša - “Neka borba bude neprestana”.

Za razliku od prethodnih protesta, skup je ovog puta vodio asistent Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu Vukašin Stanojević, koji je najavio da će naredni protest biti posvećen aferama aktuelne gradske vlasti. On je ponovio zahteve protesta:

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

„Krajnje je vreme da se i partije uključe“: Protest Srbija protiv nasilja u Kragujevcu (FOTO)

Izvor: Danas, 28.Jul.2023

Deveti protest Srbija protiv nasilja počeo je na Đačkom trgu u Kragujevcu, ispred Prve gimnazije oko 19 sati.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.