Proslava 80 godina od rođenja Branka Miljkovića 29. januara (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Dec.2013, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava 80 godina od rođenja Branka Miljkovića 29. januara (VIDEO)

Pripreme za obeležavanje 80 godina od rođenja Branka Miljkovića teku u najboljem redu, kaže predsednik Odbora za obeležavanje ovog jubileja Aleksandar Cvetković. Centralna manifestacija zakazana je za 29. januar naredne godine, ali je za čitavu 2014. predviđen čitav niz aktivnosti u znaku čuvenog pesnika, dodaje Cvetković.

Uprkos finansijskoj krizi, ovaj značajan jubilej biće dostojno obeležen, kaže Cvetković. U planu je štampanje zbirke sabranih dela, naučni skup na Filozofskom fakultetu u Nišu u čast velikog pesnika, otvaranje spomen sobe, pozorišna predstava, a Odbor će podneti i inicijativu da jedna gradska ustanova dobije ime po Branku Miljkoviću.
Cvetković kaže da je dobio uveravanja od gradskog rukovodstva da će sredstva za obeležavanje jubileja uskoro biti prebačena nadležnim institucijama. On je dodao da je u planu da se neke od aktivnosti organizuju i u 2015. godini.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Politička (zlo)upotreba Njegoša

Izvor: Danas, 04.Dec.2013, 02:30

Ove godine se obeležava 200 godina od rođenja velikog pesnika i crnogorskog vladike Petra II Petrovića Njegoša. U čast ovog jubileja organizovane su mnogobrojne manifestacije u Srbiji. Neke u organizaciji crnogorskih udruženja, neke u organizaciji institucija Republike Srbije, a neke od raznoraznih...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.