Izvor: RTV 5, 09.Maj.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promovisani doktori nauka na Univerzitetu u Nišu (video)

Irena Cvetković Teofilović doktorirala je na Filozofskom fakultetu, iz oblasti istorije srpskog jezika.
"Dug je put koji sam prešla od prvih studentskih dana do danas, sada radim kao docent na fakultetu. Moj pokojni profesor Aleksandar Mladenović, govorio je da se istorijom srpskog jezika niko više ne bavi, osim nas, ali svako treba da ima svoj put i radi ono što voli, i sve činimo da ljubav prema jeziku prenosimo mladim generacijama", kaže Irena Cvetković Teofilović.
Još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << jedan doktor nauka iz oblasti za koje se mladi ne odlučuju baš često – Nikola Korunović doktorirao je na Mašinskom fakultetu u Nišu.

"Radim na fakultetu, bavim se naučnim radom, analizom automobilskih guma, pneumatikom, i zadovoljan sam, i pozivam sve mlade ljude koje ovo interesuje, naša su vrata za sve otvorena, i svima pružamo šansu da se ostvare u onom što vole", kaže Nikola Korunović.
Rektor Univeziteta u Nišu kaže da su ovi mladi naučni radnici pravi predstavnici Univeziteta i grada.
"Ovi mladi ljudi su značajni i za Univerzitet i za grad i ceo region, i njih treba ulagati, jer su oni lideri u Nišu, koji nas mogu predstavljati svuda u svetu, i kojima se ponosimo", kaže Miroljub Grozdanović, rektor Univerziteta u Nišu.
Od osnivanja 1965. godine, do danas, na Univerziteu u Nišu, odbranjeno je 1345 doktorskih disertacija.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.