Promocija zbirke poezije Pesmodar

Izvor: JužneVesti.com, 16.Feb.2016, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija zbirke poezije "Pesmodar"

U velikoj sali Univerziteta u Nišu u sredu 17. februara od 18 sati biće predstavljena zbirka poezije “Pesmodar”, autora Jovice Đurića Majora.

Na promociji knjige će učestvovati pesnik Dragiša Eraković, književni kritičar Verica Novakov i kantautor Vlada Crnomarković. Na predstavljanju zbirke nastupiće i gitaristi Goran Kocić i Aleksandar Petković, kao i glumci Akademskog pozorišta SKC-a.

Neponovljiv je pesnik Jovica Đurić Major i nepokolebljiv u svojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ljubavi prema ljudima, zemlji, kući... Nije patetičan. Ne tuguje. Ne zamera onima koji su razgradili njegov dom, ali nikome i ne dozvoljava da mu oduzmu ljubav prema onima koje voli i onome što voli - primećuje pesnik Dragiša Eraković.

Kaže da Đurićevim stihovima putujemo od Kaludre, do Fažane, Velebita, Ohrida, Sićeva i “saznajemo do kojih granica nežnosti i ljubavi je napravljeno njegovo toplo gnezdo”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.