Promocija rukotvorina Nišavskog okruga

Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

Promocija rukotvorina Nišavskog okruga

Dvanaest etno udruženja s Juga potpisalo je protokol o saradnji sa Turističkom organizacijom Niša sa idejom da promovišu i predstave tradicionalo nasleđe i privuku kako domaće tako i strane posetioce. Izložba pruža uvid u jednu minulu epohu i život srpkog seljaka, domaćina. Predstavlja isečak njegove svakodnevice, pa posetilac stiče utisak da se nalazi u tradicionalnoj srpskoj kući.

Na izložbi su predstavljene rukotvorine sledećih udruženja: Aktiv žena Niš, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs <<  Etno art, Udruženje narodnog stvaralaštva Majka Nada, Udruženje za negovanje tradicije Višnja, Udruženje niških domaćina i domaćica iz Niša, Udruženje žena Kruna iz Niške banje, Udruženje žena Đerdap, Pasjača, Niš, Udruženje žena Milunka Savić, Malča, Niš, Ženska inicijativa za ravnopravnost ŽIR, Doljevac, Udruženje građana Radinost, Aleksinac, Udruženje za očuvanje tradicije Gorska vila, Svrljig.
Izložba je otvorena od ponedeljka do petka u terminu od 12h do 19h, subotom od 10h do 15h. Ulaz je besplatan za sve posetioce, a nošenje maski u zatvorenom prostoru je obavezno.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.