Promocija romana “Kalem grana” u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2018, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija romana “Kalem grana” u Nišu

Književnica i predsednica Društva za borbu protiv raka Kadivka Stevanović predstaviće svoju knjigu Kalem grana, 18. maja u 19 sati. Promocija ovog romana o borbi za ljubav i porodicu, kako kažu organizatori, biće biti održana u sali Studentskog kulturnog centra, u zgradi Banovine.

Kako objašnjavaju organizatori, Kadivka Stevanović je tekst svoja 2 ranije objavljena romana Kalem grana i Kalem grana u Grabovici, proširila i trećim nastavkom Kalem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << grana Marija.

Ono što posebno krasi ovu trilogiju jeste stalno ukazivanje na potrebu punog angažovanja glavne i pratećih ličnosti na planiranim i preduzetim obavezama. Po prirodi stvari, čovek uvek mora da se bori za svoju ljubav, za porodicu, za ljude iz svog okruženja, posebno za one koji su nemoćni i u poodmaklim godinama - navode organizatori.

Autorka je 30 godina radila na Klinici za onkologiju Kliničkog centra u Nišu, a posvetila je i vreme edukovanju zdravih i obolelih, ranom otkrivanju i psihosocijalnoj rehabilitaciji obolelih od raka. Predsednik je Društva za borbu protiv raka i član Redakcije republičkog časopisa Rak.

Objavila je dela: Bela božanstva - pesme (1991), Grlica i druge priče (1992), Kalem grana (1997), Kalem grana u Grabovici (2001), Zapisi sa onkološkog (2015).

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.