Promocija multimedijalnog projekta Borivoja Ugrinovića u NKC-u

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2017, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija multimedijalnog projekta Borivoja Ugrinovića u NKC-u

Književno veče dugogodišnjeg novinara RTS-a Borivoja Ugrinovića, na kojem će Nišlijama biti predstavljeni njegov CD, DVD i knjiga putopisa i pripovedaka, uz scenski nastup hora i instrumentalista, biće održano 25. januara u 19 sati, u prostorijama Niškog kulturnog centra.

Na multimedijalnom projektu Putešestvije starim i novim svetom, kažu organizatori, tematski i sadržajno dominiraju prošlost i sadašnjost, tajanstvene legende, mistični likovi, rekonstruisani >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << istorijski događaji, neizvesni i dramatični obrti.

Knjiga je rezultat višedecenijskog traganja Borivoja Ugrinovića za nepoznatim i misterioznim, sa snažnim uporištem u našoj istoriji, veri i baštini. Reč je o romanesknoj, dokumentarističkoj, impresionističkoj i bajkovitoj prozi, sa osnovnim ciljem da se različiti vremenski periodi omeđe nacionalnim prostorom i približe čitaocima - rekli su organizatori.

Multimedijalnu publikaciju, kazali su organizatori, čini knjiga, DVD i CD, sa osam tekstualnih, video i audio segmenata, urađenih najsavremenijom kompjuterskom tehnologijom i grafičkim rešenjima, kako bi u njenom sadržaju mogli da uživaju i osobe sa problemima sluha i vida.

Organizatori dodaju i da ovaj projekat ima i humani karakter, pošto će značajan deo izdanja namenjen ustanovama koje brinu o deci i odraslima sa posebnim potrebama.

Izdanje je publikovano u saradnji sa udruženjem pisaca „Čegar“ i grafičko izdavačkim preduzećem „Naisprint“ iz Niša.

Na promociji će govoriti rektor Bogoslovije u Nišu protojerej stavrofor Milutin Timotijević, književnik i publicista Đorđe Jevtić, profesor Milorad Filić, predsednik udruženja “Čegar” Niš Miroslav Bakrač, kao i i glavni i odgovorni urednik “Literarnog otiska” Ratko Stoiljković, dok će moderator promocije biti Velibor Petković.

Borivoje Ugrinović je pisao i objavljivao poeziju, eseje, reportaže, putopise i pripovetke, a dobitnik je i više novinarskih, literarnih i društvenih priznanja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.