Promocija knjige o Milanu Mladenoviću u biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2015, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige o Milanu Mladenoviću u biblioteci

Kako je živeo i stvarao pevač i gitarista grupe EKV Milan Mladenović, posetioci će moći da čuju u utorak 29. septembra od 19 sati u niškoj Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” na promociji knjige “Mesto u mećavi” Aleksandra Žikića.

Ovo je, kažu organizatori, knjiga “o čoveku koji nije tražio zaklon od mećave” i predstavlja najizražajniji portret jednog rok umetnika u regionalnoj publicistici.

Stvarajući u turbulentnom i nesigurnom vremenu, Mladenović >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nije pronašao zaklonjeno mesto u mećavi koja je besnela oko njega. Ovo je priča o atmosferi u kojoj su nastajale neobično značajne pesme, bendu izuzetnih muzičara tragične sudbine - priča potresna ali lišena patetike, lirska i dramatična u isto vreme, potkrepljena svedočanstvima i fotografijama - navode organizatori.

Autor knjige Aleksandar Žikić je rođen 1959. godine u Valjevu. Objavio je više od 1.000 novinskih tekstova o roku i pop kulturi. Sa grupom S.T.R.A.H. snimio je album “Mesec”, a autor je i nekoliko drama.

Na promocije knjige, pored autora, govoriće i novinarka i koautorka filma " EKV - Kao da je bilo nekad" Sandra Rančić.

Ulaz je slobodan. 

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.