Promocija filma „13 godina posle, gde smo danas?“ (VIDEO)

Izvor: Medijski istraživački centar, 02.Apr.2012, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija filma „13 godina posle, gde smo danas?“ (VIDEO)

Medijski istraživački centar iz Niša organizuje knferenciju za novinare, koja će se održati u Medija centru Niš 05. aprila 2012. u 12 sati, povodom završetka filma '13 godina posle gde smo danas?'.
Dokumentarni film u produkciji Medijskog istraživačkog centra i Ngtim-a govori o posledicama bombardovanja Niša kasetnim bombama i odbijanju Srbije da potpiše Konvenciju o zabrani kasetnih bombi.
Film je rađen uz pomoć Handicap Intetnational-a .
Maja meseca 1999. godine Niš grad na jugoistoku Srbije dva puta je bombardovan kasetnim bombama. Samo u jednom danu 7. maja od kasetnih bombi poginulo je 15 ljudi. Zajedno sa drugim napadom u gradu je ranjeno više od 50 ljudi.
13 godina nakon bombardovanja  Srbija još uvek nije potpisala Konvenciju o zabrani kasetnih bombi.  Kao država žrtva koja je bila lider pokreta za zabranu kasetne municije Srbija još uvek uporno ćuti o konvenciji i ne izjašnjava se o tom problemu.
Kasetne bombe ubijaju ili ranjavaju još dugo nakon završenog rata, a njihovo uklanjanje je teško, opasno i jako skupo.
Na konferenciji u Media centru Niš, govoriće urednik Medijskog istraživačkog centra Zoran Kosanović i BAN advokat Slađan Vučković. Konferenciji, na kojoj će premijerno biti emitovan dokumentarni film, prisustvovati će i žrtve kasetnih bombi.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.