Proleće u sred zime u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 16.Feb.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proleće u sred zime u Nišu

Vedri i sunčani dani sa preko 20 stepeni izmamili su brojne Nišlije u parkove da uživaju u gotovo prolećnom vremenu u sred zime. Ljubitelji malo toplijeg vazduha kažu da im ovo vreme baš prija, ali i koristi zbog manjih računa za grejanje.

„Super je. Uživam i bolje da je ovako. Taman malo i sirotinja može da uštedi na ogrevu, da se manje plati grejanje i uštedi malo i na tome. U martu se možda povrati hladno vreme, može da bude „baba Marta“, kako kaže stara izreka“, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << priča stariji Nišlija.
Ipak, među našim sugrađanima ima i onih koji se boje prehlada i virusa usled ovakvih vremenskih uslova.

„Treba se paziti jer najavljuju zahlađenje za dan dva, da se ne prehladimo. Naviknemo se na toplo vreme pa izlazimo lagano obučeni. U globalu, ova temeratura u sred zime donosi samo bolest i nije zdrava. Klima se poremetila“, kaže naš sugrađanin.

Uprkos ovako lepom vremenu treba biti oprezan. Februar je mesec kada može doći do pojave gripa, naročito posle završetka raspusta, kako upozoravaju lekari. Za sada nema reči o epidemiji gripa, ali ima sugrađana koji i te kako imaju problema sa respiratornim organima i javljaju se lekarima sa simptomima sličnim gripu, kako saznajemo u niškoj hitnoj pomoći.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.