Projekcija dva evropska filma u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Maj.2019, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekcija dva evropska filma u Nišu

U okviru foruma “Kreativna Evropa” u Niškom kulturnom centru publika će 30. i 31. maja imati priliku da pogleda austrijski film Valdhajmov valcer i poljski Zud.

Valdhajmov valcer je na repertoaru u četvrtak 30. maja od 20 sati, a u film, kako pišu iz NKC-a, polazi od toga kako je rediteljka filma Rut Bekerman pokušavala da spreči izbor Kurta Valdhajma za generalnog sekretara UN.

Nekoliko decenija kasnije, ona se vraća svojoj arhivi i koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dodatni međunarodni televizijski materijal… - pišu iz NKC-a.

Zud je režirala Marta Monorovic, a film se bavi životom 11-godišnjeg Mongolca Sukbata.

U ledenoj mongolskoj stepi, nakon što zbog zime uginu stada stoke njegovih roditelja, jedanaestogodišnji Sukbat mora da napusti školu i vrati se kući da bi izdržavao porodicu - pišu iz NKC-a.

Ovaj poljski film će biti emitovan u maloj sali NKC-a 31. maja u 17 sati.

Projekcije su besplatne.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.