Projekat auto-puta od Niša do Albanije gotov 2017. godine

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat auto-puta od Niša do Albanije gotov 2017. godine

Da je priča o izgradnji auto-puta od Niša do Albanije ozbiljna tvrde srpska ministarke Zorana Mihajlović i ambasador Albanije u Srbiji Iljir Boćka, najavljujući da će se do kraja naredne godine znati tačna trasa puta.

Na sastanku ministarke i ambasadora jedna od glavnih tema bila je povezivanje i realizacija infrastrukturnih projekata, a među njima kao najznačajniji povezivanje Niša i Drača auto-putem.

Put bi, kako je ranije najavljivano, trebalo da ide od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Niša, preko Merdara, Prištine i Tirane do Drača, a tačna trasa trebalo bi da se zna već naredne godine.

Iduće godine trebalo da bude završena izrada projektne dokumentacije za deonicu od Niša do Prištine, nakon čega bi trebalo da počnu razgovori o modelu finansiranja gradnje - rekle je ministarka.

Ovaj susret ministarke i ambasadora održan je nekoliko dana pre najavljenog srpsko-albanskog poslovnog foruma koji bi trebalo da bude organizovan u Nišu 14. oktobra, u okviru sedmodnevnog boravka Vlade Srbije u najvećem gradu juga.

Inače, nedavno završenom izgradnjom auto-puta od Prištine do Tirane je uz deonicu od Niša do Leskovca već završen najveći deo posla.

Ostatak auto-puta će se najvervotanije finansirati novcem iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), mada je premijer Srbije Aleksandar Vučić ponudio da deonicu u Srbiji finansira država iz svojih sredstava.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.