Projekat „DSD Schulen“ za bolju nastavu nemačkog jezika (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Feb.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat „DSD Schulen“ za bolju nastavu nemačkog jezika (VIDEO)

Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ zaključila je sa osnovnim školama „Stefan Nemanja“, „Kole Rašić“ i „Čegar“ Sporazum o razumevanju u okviru projekta „DSD Schulen“.
Reč je o projektu unapređenja učenja nemačkog jezika, jačanja nemačko-srpske saradnje i usavršavanja nastavnika u oblasti nastave nemačkog jezika.
Ovaj projekat nastao je kao rezultat Memoranduma o razumevanju resornog ministarstva Vlade Republike Srbije i Ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu.
Gimnazija „Stevan Sremac“ jedna je od 15 gimnazija u Srbiji koja je obuhvaćena projektom „DSD Schulen“, a čiji je osnovni cilj unapređenje nastave učenja nemačkog jezika. Projekat predviđa da gimnazije ostvare bližu saradnju sa osnovnim školama u okruženju.
Nemački partner smatra da je za uspeh ovog projekta nephodno obuhvatiti uzrast učenika kada kreće nastava stranih jezika.
U Prvoj niškoj gimnaziji „Stevan Sremac“ planiraju da od septembra ove godine krene sa radom dvojezično odeljenje, gde će se nastava odvijati na nemačkom jeziku. U planu je i saradnja sa nemačkim gimnazijama, razmena učenika, kao i usavršavanje profesorskog kadra.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

U Beogradu izložba dece sa ulice

Izvor: Press, 19.Feb.2014, 16:29

Edukativni centar je projekat koji Centar za integraciju mladih (CIM) realizuje od 2013. godine, uz podršku ambasade Norveške, a cilj projekta je, kako navode, da se specifične usluge iz oblasti obrazovanja i socijalne zaštite učine dostupnim deci koja posećuju Dnevni centar na Novom Beogradu. ..Ovakva...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.